Szárított növények, szukkulensek és agyag – környezettudatos dekorcsomag marokkói hangulatban

with Nincs hozzászólás

A szárított virágok és a kis cserepes szukkulensek harmóniája már régen megfogott: a húsos levelű, élettel teli, különböző zöld árnyalatokban pompázó pozsgások tökéletesen egészítik ki a tompa színű, puha és légies szárazakat. Törekedtem rá, hogy olyan dekorelemeket válasszak, amelyek mind időtállóak, és kis gondoskodással sok-sok évig használhatóak – így állt össze a TERRA dekorcsomag alapja.

A terrakotta narancsos színárnyalatai és a neutrális földszínek játszák a főszerepet ebben a kollekcióban, amelyekkel megidézzük egy kicsit Marokkó hangulatát. A meleg tónusokra sok gyertyával játszottam rá még jobban.

A kedvenceim ebben a dekorcsomagban egyértelműen a száraznövény kompozíciók: agyagcserepekbe készítettem szárazvirágokból, nádkalászokból asztaldíszeket. Nincs két egyforma, de stílusukban teljesen egységesek. Ezekhez a nagyobb volumenű díszekhez kiegészítésként kisméretű cserepes pozsgásokat, kövirózsákat válogattam össze.

A dekorosok igazi gyűjtögetők, ebben a dekorcsomagban a felhasznált gyertyatartókat már régóta vadászom. A Mittahome dán kerámia gyertyatartói nagy kedvenceim, itt két típust használtam, ezek bézs és törtfehér színűek. Emellé választottam egy agyagszín fém gyertyatartót, aminek geometrikus formája fogott meg.

Szerintem a TERRA egy olyan csomag, amihez kifejezetten jól illik, ha a megszokott fehér gyertyák helyett színeset használunk, így én sötétbarna színű, kónuszos szálgyertyát fogok a csomagba rakni nektek.

Van még egy gyertyatartó, amiről majdnem elfelejtettem mesélni: készítettem néhány teljesen egyedi, barna bőr borítású üveg gyertyatartót. (Szüleim bőrdíszművesek, a műhelyben megmaradt anyagokat szoktam felhasználni kisebb dekorelemek készítéséhez. 🙂 ) A gyertyatartó bőrköpenyét bőrlukasztóval díszítettem, marokkói mintát kapott.

Azt hiszem, a dekorcsomag elkészítésekor a kedvenc munkafolyamatom a textilek megfestése volt, hiszen mind az asztali futót, mind a lenvászon szalvétákat magam festettem. Nagy élmény volt kísérletezni a színekkel, árnyalatokkal és megtapasztalni, hogy “egy árnyalatnyi” különbség mennyire sokat számít. 🙂

Remélem, tetszeni fog ez a csomag. 🙂

Fanni


Ha szeretnéd megnézni a dekorcsomagot, kattints ide:

•TERRA•

Színes szőnyegek, lengedező nádkalászok, terrakotta cserepek és húsos levelű pozsgások. A TERRA csomag bohó és neutrális, amivel megidézzük egy kicsit Marokkó hangulatát. A meleg tónusok és a földszínek szerelmeseinek kedvezünk.