A kevesebb több: ez a botanika

with Nincs hozzászólás

Te mennyire vagy lelkes szobanövény kertész? Netán egy igazi “crazy plant mama” vagy? Ha ujjongtál már egy-egy új levél láttán, akkor kár is tagadnod. Én is ilyen vagyok. És én is nehezen állom meg, hogy ne szerezzek be újabb és újabb szobanövényeket a lakásba. Ez a a koncepció pont az ilyen otthoni növényimádat kapcsán fogalmazódott meg bennem, amikor a növények szaporítása, a hajtások gyökereztetése került porondra.

Az alap elképzelés szerint a csomagban található apró vázákat, lombikokat és kémcsöveket akár otthonról levágott levelekkel, zöld hajtásokkal is meg lehet tölteni. Ezzel tényleg zero waste lehet a dekorációtok, hiszen az így levágott hajtásokat az esküvő után akár tényleg meg is gyökereztethetitek, ha esetleg még több dísznövényt szeretnétek. 😉 A fotókon látható leveleket én is itthonról vágtam le a kollekció stúdiófotózására, és a photos leveleket például valóban meg is gyökereztettem. 🙂 Ha viszont ezt nem tudjátok megoldani, nagyon szívesen szerzek be nektek vágott zöldnövényeket, magyar termelőktől, mindenféle felár nélkül, grátiszba.Ha nincs otthon, a kertben túl sok növény, akkor természetesen vásárolt zöldekkel is meg lehet tölteni a kémcsöveket, de szerencsére ekkor sem lesz túl nagy a pazarlás, hiszen direkt olyan vázákat és lombikokat válogattam össze, amelyekbe csupán egy-egy szál zöldnövény/virág elegendő.

A csomagban megtalálható vázácskákat, lombikokat régóta gyűjtögetem. A kémcsöves szaporító/virágtartó állomást magam készítettem fából, kifejezetten ehhez a dekorcsomaghoz. Nagyon élveztem az ehhez kapcsolódó munkafolyamatokat, mint ahogyan a textilek megfestését is. Mind az asztali futót, mind a lenvászon szalvétákat magam festettem. Nagy élmény volt kísérletezni a színekkel, árnyalatokkal és megtapasztalni, hogy tényleg mekkora hatása lehet “egy árnyalatnyi” különbségnek. 🙂 Ez a sötét, olajzöld szín egyértelmű választás volt, elsőre hozta azt a hangulatot, amit látni szerettem volna.

Ha szeretnéd megnézni a dekorcsomagot, kattints ide:

•BOTANIKA•

Ahogyan megcsillan a kristálytiszta víz a lombikban, amiben csak egy szál zöld növény van. Nem kell sok vágott virág ahhoz, hogy megkapó és hangsúlyos legyen a dekoráció. A kevesebb néha több elve erre a kollekcióra különösen igaz.