Szertartás egyszerűen, természetesen,
rólatok

A ceremónia az esküvő legfontosabb része, valószínűleg ez az a mozzanat, ami miatt az egész esküvőtöket megszervezitek. Ekkor mondjátok ki, hogy férjként és feleségként szeretnétek folytatni az életeteket egymás oldalán. Ez az a pillanat, ami minden odafigyelést megérdemel. Nem kell a sablonokhoz ragaszkodni, legyen olyan a szertartásotok, ami titeket tükröz, legyen különleges, egyedi és leginkább: rólatok szóljon.


Bodócs-Littai Fanni vagyok, okleveles szertartásvezető. 2014 óta foglalkozom esküvők koordinálásával és dekorálásával, emellett újságíróként dolgoztam. Hobbim a színjátszás, az Ascher Oszkár Színház társulatának vagyok tagja.

fotó: Just Stay Natural

Mielőtt szertartásvezetőt választotok az esküvőtökre, tudnotok kell, hogy ezzel az anyakönyvvezetőt nem tudjátok megkerülni. Az anyakönyvvezető és a szertartásvezető szerepe egészen más a házasságkötésetek, esküvőtök kapcsán.

Ahhoz, hogy az állam is elismerje a házasságotokat, mindenképpen egy anyakönyvvezető és két tanú jelenlétében kell megkötnötök azt. Ez a hivatalos aktus viszont nem muszáj, hogy az esküvőtök napján, a násznép előtt történjen. Hogy törvényes legyen a házasságotok, az anyakönyvvezetőnél kell bejelentenetek a házasságkötési szándékotokat, aki az okirataitok alapján megállapítja, hogy van-e akadálya annak, hogy egybe keljetek. Ha nincs, a szükséges dokumentumok aláírásával férj és feleség lesztek. Ez a momentum megtörténhet az esküvőtök napja előtt valamelyik hétköznap is;

a családotok, barátaitok körében, az esküvőtök helyszínén pedig egy szertartásvezető irányításával is kimondhatjátok így az “igen”-t, meghittebb, személyesebb keretek között.

fotó: Closer Wedding Studio
fotó: Jágity Fanni
fotó: Just Stay Natural

Szertartásvezetőként minden párnak egyedi szöveget írok. Hogy ez igazán személyes lehessen, azután születik csak meg, hogy a beszélgettem veletek, megismertelek titeket és szerelmetek sztoriját. Azokból a részletekből dolgozom, amibe beavattok.A szertartás felépítését ti dönthetitek el, rajtatok múlik, hogy szeretnétek-e külön fogadalmat tenni egymásnak, netán a homok-, lakat-, vagy fröccsceremónia helyett is valami különlegesebbet választanátok. Az is lehet, hogy ezek közül semmit nem szeretnétek, csak egy rövid esketést. Rengeteg opció van, keressetek bizalommal és beszélgessünk róla!

fotó: Jágity Fanni

A szertartásvezetés elérhetőségéről és árairól itt érdeklődhetsz:

Ha már megvan a dátum.
Ha már megvan a helyszín.
Ismerős ajánlott? Instagram? Netán más? 🙂
Az üzenet elküldésével hozzájárulsz a személyes adataid kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.